Programajánló weboldal. Termék és Szolgáltatás. Keresőmarketing és honlap keoptimalizálás. Google helyezés javítás

Szolgáltatás, termék, program BP

hatékony szellemi duguláselhárítás \ programajánló \ termékmarketing \ ivóvízkezelés
bejegyzett seo pr tartalom

Bűzelzárók és padlóvíztelenítők szerelése

 Csatornaszerelés és karbantartás, fertőtlenítés

egyszeru buzelzaro dugulas  Az elhasznált ivóvíz, a csapból és egyéb berendezési tárgyakból kilépve nem jut azonnal a lefolyóba. Ha nem lenne valamilyen közbeiktatott szerkezet, a fürdőszobában és a konyhában elviselhetetlen lenne a csatornabűz. A csatornaszag elszigetelését a bűzelzáró végzi el, amely minden berendezési tárgyon vagy eleve beépítve (például a WC kagyló), vagy rászerelve megtalálható. Ennek segítségével a dugulások is megelőzhetők bizonyos mértékig.

Alapvető bűzelzáró berendezések

Az a lényeg, hogy a berendezési tárgyak és a csatornarendszer között vízzárat létesít, amin nem tud áttörni a bűz. A legegyszerűbb bűzelzáró rendszer egy egyszerű hajlított U alakú cső, mely alsó része szifonként működik, és az itt lévő pangóvíz elzárja a feltörő csatornaszagot. A fertőzések megelőzése érdekében az ilyen egyszerű berendezéseket is fertőtleníteni kell időnként.

A mosdók és csaptelepek legismertebb szagelzárója az úgynevezett búraszifon. A beépített fürdőkádak esetében a csatorna és a kád lefolyója között Szuez-szifon található. Előnye, hogy elnyeli a padlóra kifröccsenő vizet is. Bűzelzáróként működhet a csatornatönk is, melyet mosókonyhákban, mosogatókonyhákban alkalmaznak.

Csatorna elzáró karbantartása

A PVC, műanyag búraszifon a legelterjedtebb bűzelzáró, csatorna szagelzáró eszköz. A szifon beömlőcsonkját úgy kapcsoljuk a mosogató leeresztőszelepéhez, hogy lecsavarjuk az azon lévő 32 DN (1 1/4") méretű hollandi anyát. Gumi tömítőgyűrűt helyezünk a szifon hollandi anyájába, majd felcsavarjuk a leeresztőszelep menetes végére. A szifon időszakos tisztítására, a dugulás elhárítására és megelőzésére szolgál a szifontest alsó végére csavart menetes zárófedél.

Csatorna szifon

A padló feletti kádszifont ott használjuk, ahol a padló szerkezete alkalmatlan a kádon kívül elhelyezhető csatorna bűzelzáró befogadására. Hátránya, hogy nem tudja elvezetni a padlóra kifolyó vizet és beépített kádra csak úgy tudjuk felszerelni, ha a falazaton kezelőajtót készítünk. Lehetőség szerint a beépítését szükségessé tehető okokat szüntessük meg, és használjunk hagyományosabb, praktikusabb bűzelzárókat.

Tovább
Szólj hozzá!
bejegyzett seo pr tartalom

Az ivóvíz vasmentesítése, kezelése

vasmentesites, ivóvízkezelesVastalanítás - vízkezelés


Az iparban, mezőgazdaságban és a háztartásokban milyen problémákat okoz a használati- és az ivóvíz magas vastartalma? Van-e a problémára jól bevált, kiforrott megoldás ipari és otthoni szinten?

A magas vas- és mangántartalom a víz rozsdás, barnás elszíneződését okozza, és a vízkővel együtt makacs lerakódásokat is okoz a vízzel érintkező felületeken (vízvezetékek, csaptelepek, szaniterek), ezzel dugulások is keletkezhetnek, ami miatt duguláselháritást kell végezni, emellett a baktériumok elszaporodásának kitűnő táptalaja. Könnyen belátható, hogy a magas vastartalmú használati- és ivóvizek vastalanítása mellett nyomós érvek szólnak az esztétikai megfontolásokon túl is. A korszerű vasmentesítő berendezések segítségével könnyedén automatizálható a vastalanítás teljes folyamata.

Mitől lesz magas a víz vastartalma?

A víz természetes körforgása során a lehulló csapadékvíz a levegő széndioxid (CO2) tartalmának egy részét megkötve enyhén savassá válik, és a földbe kerülve kioldja a talaj ásványi alkotóelemeinek egy részét. A kioldott sók jelentős részét vas, mangán, kalcium és magnézium alkotja. Különösen sok problémát okoz a magas vastartalom házi kutak esetén, ahol az esetek többségében nem biztosított a megfelelő technológiai vízkezelés.

Mekkora az ivóvíz megengedett vastartalma?

Magyarországon az ivóvíz megengedett maximális vastartalmát a 201/2001. (X. 25.) Kormányrendelet szabályozza. Eszerint az ivóvíz megengedett maximális vastartalma: 0.2 mg/l.

Háztartási kútvízkezelés

Háztartási kútvízkezelésre akkor van szükség, ha a kútból nyert nyers víz vas-, mangán-, ammónia-tartalma és/vagy keménysége magas. Baktériumfertőzés kockázata esetén az ivóvíz-fertőtlenítés is elkerülhetetlen. Ajánlott klór-dioxid használata.

Tovább
Szólj hozzá!
Programajánló weboldal. Termék és Szolgáltatás. Keresőmarketing és honlap keoptimalizálás. Google helyezés javítás
süti beállítások módosítása