Programajánló weboldal. Termék és Szolgáltatás. Keresőmarketing és honlap keoptimalizálás. Google helyezés javítás

Szolgáltatás, termék, program BP

hatékony szellemi duguláselhárítás \ programajánló \ termékmarketing \ ivóvízkezelés
bejegyzett seo pr tartalom

Szennyvíztisztító telep Magyarországon

Szennyvíz kezelése és tisztítása

szennyvíz tisztító telep: twinoxideMagyarországon a legrégebben működő, elsőként kialakított üzemi méretű szennyvíztisztító és szennyvíz elhelyező telep Gyula mellett található. A csatornázás és a szennyvízkezelés megoldásának szükségessége Gyula, mint fürdőváros fejlődésének eredményeként jelent meg. Az addigi gyakorlat a szennyvíz mesterséges biológiai tisztítása volt, emellett a műtrágyaként történő hasznosítása. Az új módszer ennek kevesebb mint 20%-ába került.

Szennyvíztisztítási technológia

A nyárfás szennyvízelhelyezés tervezése 1964-ben kezdődött, az építés 1969-70-ben valósult meg. A nyárfás terület a Gyulai Vízművek Vállalathoz került, mint szennyvízkezelőhöz.

A mintegy 30 ezer lakosú város csatornázott részének szennyvizeit 18 km hosszú, elválasztó rendszerű, gravitációs gyűjtőcsatorna hálózat, 2 db átemelő telepen és 2,5 km nyomóvezetéken keresztül szállítja a város déli szélén létesült szennyvíztisztító telepre. Itt eredetileg hosszanti átfolyású ülepítő medencékben történt a tisztítás és a kiülepedett iszap stabilizálása, amelyeket felváltotta a kétszintes ülepítő műtárgy. 1980-ig az így mechanikailag tisztított szennyvízmennyiség került a nyárfás elhelyező telepre, később azonban kiegészült egy műanyag töltetű csepegtetőtestes biológiai résztisztító egységgel.

Víztisztítási részletek

Ezután tehát mechanikailag és részlegesen biológiailag tisztított szennyvíz jut a nyárfásba.

A városi szennyvíz 60%-át ipari, 40%-át házi, háztartási szennyvizek alkotják.

Az előtisztított szennyvizet a gyűjtőtározóba vezetik, ahonnan szivattyús emeléssel, felszín alatti nyomócső vezetékeken keresztül közvetlenül a nyárfaültetvény árokrendszerébe adagolják. A hidránsoktól az átlagosan 200 m hosszú, 60 cm fenékszélességű és 60 cm mély osztócsatornákba kerülő szennyvíz az egy- vagy két oldalra elágazó szivárogtató árokba folyik tovább gravitációsan. A szivárogtató árkok 8 m-enként húzódnak és két-két nyárfasort fognak közre.

A kimaradt sorközökben átlagosan 1,70 m mélységben kialakított talajvíz stabilizáló drénrendszer akadályozza meg a talajvízszint káros megemelkedését, segíti a fölös vizek elvezetését.

Tovább
Szólj hozzá!
Programajánló weboldal. Termék és Szolgáltatás. Keresőmarketing és honlap keoptimalizálás. Google helyezés javítás
süti beállítások módosítása