Programajánló weboldal. Termék és Szolgáltatás. Keresőmarketing és honlap keoptimalizálás. Google helyezés javítás

Szolgáltatás, termék, program BP

hatékony szellemi duguláselhárítás \ programajánló \ termékmarketing \ ivóvízkezelés
bejegyzett seo pr tartalom

Mire jó a szájmaszk?

Használjunk maszkot az koronavírus ellen? - fogorvos tanácsa

orvosi maszkBizonyos szempontból a védőmaszkok viselése lehetővé teszi a baktériumok szűrését és megvédhetik magukat az emberek a vírusok támadásától, vagy átadásától a környezetükben tartózkodóknak. Gyakran láttunk és látunk influenzajárvány idején maszkban vásárló, közlekedő embereket. De vajon tényleg megvéd a maszk a vírustól, feleslegessé teszi a fertőtlenítést?

A Covid-19 járvány terjedésével egyidőben szintén előkerültek a különböző típusú maszkok, pedig használatuk nem feltétlenül indokolt.

Milyen maszk hatékony a koronavírus elleni védekezésben?

Nagy a félreértés a maszkok hatékonysága és típusaik körül. Érdemes tájékozódni, mielőtt feleslegesen felvásároljuk azokat a maszkokat, melyekre másoknak kifejezett indokuk lenne.

Sebészi maszk

A vény nélkül vásárolható ún. sebészi maszk nem teljesen zárt, ennél fogva nem szűri meg teljesen az apró cseppeket, bejutást enged az arcra, a légutakba. Ez a típusú maszk tehát nem véd teljeskörűen a vírus ellen, egészséges ember feleslegesen hordja a fogorvoshoz is. Használata kizárólag azoknak javasolt, akik légúti betegségekkel küzdenek, köhögési rohamokkal vagy folytonos tüsszentéssel terjesztenék a vírust munkahelyükön, tömegközlekedés, vagy vásárlás során a termék.

Az egészségügyi dolgozók sok esetben kötelesek a sebészi maszk használatára, maszkot viselnek a műtőkben, vagy bizonyos fogászati beavatkozások alkalmával.

A készletek kifogyása veszélyeztetheti a biztonságos munkavégzésüket! Számos vizsgálat rámutatott arra, hogy a jelenlegi helyzetben nem hatékony a lakosság számára az eldobható maszk viselése, viszont a pánikszerű felvásárlásuk megfosztotta a beteg embereket attól, hogy viselésükkel megóvják környezetüket a vírusok terjedésétől.

FFP maszk

Az FFP maszk teljesen zárt termék, mely rásimul az arcra, kilégzőszelepének köszönhetően nem tud szűrés nélküli levegő beáramolni, a teljes felületén keresztül megszűri még az apró cseppeket is, ezáltal hatékonyan véd az esetleges fertőződés ellen.

Ilyen maszkokat csak indokolt esetben használnak az egészségügyi dolgozók is, vagy a mentősök, fertőző osztályon dolgozók, akik ténylegesen súlyos betegeket ápolnak.

A készletek kimerülése esetén előfordulhat, hogy azoknak nem marad, akiknek valóban szükségük lenne rá.

Mikor indokolt maszk használata?

A légzőszervi fertőzés gyanúja vagy bizonyított betegség esetén sebészi maszk hordása javasolt, hogy megvédjen másokat a tüneteitől (otthon, vagy nyilvános helyeken). A maszk használható a vírusnak való kitettség megelőzésére is, ha otthonában vagy környezetében beteg ember tartózkodik. Azonban tudni kell, hogy ezek a maszkok nem védenek teljeskörűen.

A koronavírus átviteli módja lényegében megegyezik az influenzáéval, azaz emberről emberre terjed szoros kapcsolat során cseppfertőzéssel (például puszilkodással, rátüsszentéssel). A maszkok használatával tehát csökkenthetjük indokolt esetben a vírus terjedését, de mit sem ér, ha az alapvető higiénés szabályokat nem tartjuk be, nem mosunk rendszeresen kezet, a szennyezett felületeket nem tisztítjuk és nem tartunk kellő távolságot az érintett személytől.

Tovább
Szólj hozzá!
Programajánló weboldal. Termék és Szolgáltatás. Keresőmarketing és honlap keoptimalizálás. Google helyezés javítás
süti beállítások módosítása