Programajánló weboldal. Termék és Szolgáltatás. Keresőmarketing és honlap keoptimalizálás. Google helyezés javítás

Szolgáltatás, termék, program BP

hatékony szellemi duguláselhárítás \ programajánló \ termékmarketing \ ivóvízkezelés
bejegyzett seo pr tartalom

Újdonságok: könyv és program ajánló

A Corvina Kiadó és a Haas Galéria szeretettel meghívja Önt

Kopócsy Anna

KUT – Képzőművészek Új Társasága (1924-1950)

c. könyvének bemutatójára és az ehhez kapcsolódó kiállítás megnyitójára.


Időpont: 2016. március 3. csütörtök, 17:00


Helyszín: Haas Galéria
Cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 13.

A szerzővel beszélget és a könyvet bemutatja Dr. Passuth Krisztina művészettörténész, egyetemi tanár

Kopócsy Anna: KUT – Képzőművészek Új Társasága (1924-1950)


Bár olyan művészóriások rejtőznek a KUT rövidítés mögött, mint Vaszary János, Márffy Ödön vagy Egry József, és a művésztársaság a két világháború közötti évek legmeghatározóbb alkotóit fogta össze, a szélesebb közönség számára máig ismeretlen. Igaz, hatalmas létszáma és túlságosan is sokszínű tagsága miatt nem forrhatott közösséggé, hiába biztosított kiállítási lehetőséget számukra, tartott fenn pártoló tagságot, saját folyóiratot. Ennek ellenére a KUT-hoz tartozás a modern művészet melletti demonstratív kiállást jelentette a tagok számára. Kopócsy Anna másfél évtized kutatásait összegezve mutatja be azokat a művészeket, akiktől egyaránt távol állt a Horthy-korszak neoklasszicizmusa és a polgári radikálisok avantgárdja. Mindeközben éleslátó, tömör fejezetekben tisztázza a korszak olyan alapvető problémáit, mint a kubizmus, az ún. Párizsi Iskola és a modernista építészetelméletek hatása a képzőművészetben, vagy az art deco hazai megnyilvánulásai. Kötete emiatt nemhogy nem szorítkozik részletproblémákra, hanem a 20-as, 30-as évekről is legalább olyan pontos képet ad, mint a társaság történetéről.

Terjedelem: 200 oldal
Méret: 168 x 238 mm
Kötés: Füles kartonált
Ár: 4990 Ft
ISBN: 978 963 13 6330 2

 

Emelt szintű érettségi 2016 – Történelem

Kidolgozott szóbeli tételek


Az érettségire való felkészülést segítő számos, általános összefoglaló munkával szemben ez a könyv nem az eddig tanultak globális áttekintését kívánja nyújtani, hanem az Emberi Erőforrások Minisztériuma által 2015 decemberében nyilvánosságra hozott, 2016-os emelt szintű történelem érettségi vizsga szóbeli tételeinek kidolgozását adja.

A szerzők az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara Felvételi Előkészítő Bizottságának tagjai.

 

Terjedelem: 100 oldal
Méret: 165 x 238 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1490 Ft
ISBN: 978 963 13 6354 8

 

Emelt szintű érettségi 2016 – Magyar nyelv és irodalom

Kidolgozott szóbeli tételek


Az érettségire való felkészülést segítő számos, általános összefoglaló munkával szemben ez a könyv nem az eddig tanultak globális áttekintését kívánja nyújtani, hanem az Emberi Erőforrások Minisztériuma által 2015 decemberében nyilvánosságra hozott, 2016-os emelt szintű magyar nyelv és irodalom érettségi vizsga szóbeli tételeinek kidolgozását adja.

A szerzők az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara Felvételi Előkészítő Bizottságának tagjai.

 

Terjedelem: 112 oldal
Méret: 165 x 238 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1490 Ft
ISBN: 978 963 13 6353 1

 

Emelt szintű érettségi 2016 – Matematika

Kidolgozott szóbeli tételek


Az érettségire való felkészülést segítő, számos általános összefoglaló munkával szemben ez a könyv nem az eddig tanultak globális áttekintését kívánja nyújtani, hanem az Emberi Erőforrások Minisztériuma által 2015 decemberében nyilvánosságra hozott, 2016-os emelt szintű matematika érettségi vizsga szóbeli témaköreinek kidolgozását adja, a Részletes Érettségi Vizsgakövetelmények alapján.

Könyvünk szerzőjének, dr. Siposs Andrásnak több évtizedes oktatási tapasztalata van számos iskolatípusban és oktatási szinten, több sikeres középiskolai tankönyv és feladatgyűjtemény írója. Mesterpedagógus, kutatótanár, tantárgygondozó, szaktanácsadó, vezetőtanár.

 

Terjedelem: 160 oldal
Méret: 165 x 238 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1490 Ft
ISBN: 978 963 13 6355 5

Rózsavölgyi Kiadó

Péteri Lóránt:
Mahler, a scherzo és a „kísérteties”


Miként jelentkezik Gustav Mahler zenéjében Sigmund Freud nevezetes kategóriája, a „kísérteties”? Milyen utat járt be a scherzo műfaja, amíg a haydni-beethoveni kezdetektől eljutott Mahler műhelyéig? Megidézhető-e a végtelenség a zenei forma révén? Hogyan befolyásolta Mahler zenei gondolkodását saját, szerteágazó gyökerű kulturális identitása? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Péteri Lóránt könyve, amely bravúros módon egyetlen tételből, Mahler 2. szimfóniájának Scherzójából bontja ki válaszait. A legfrissebb nemzetközi szakirodalomra és zenetudományi megközelítésekre építő, gördülékeny stílusban megírt kötet a magyar muzikológia legszebb hagyományainak folytatója. Ajánlott olvasmány a múlt századforduló művészete, illetve a 19. századi szimfonikus zene iránt érdeklődők számára, s kötelező minden Mahler-rajongónak.

Péteri Lóránt (1976) zenetörténész, zenekritikus, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem habilitált egyetemi docense, a Zenetudományi és Zeneelméleti Tanszék megbízott vezetője. Budapesten él.


Terjedelem: 256 oldal
Méret: 165 x 235 mm
Kötés: Keméyntáblás
Ár: 3990 Ft
ISBN: 978 615 506 221 6

 

Ajánló:

Télikert gyártás - sms marketing kampány

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dugulaselharitas-most.blog.hu/api/trackback/id/tr868404400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Programajánló weboldal. Termék és Szolgáltatás. Keresőmarketing és honlap keoptimalizálás. Google helyezés javítás
süti beállítások módosítása