Programajánló weboldal. Termék és Szolgáltatás. Keresőmarketing és honlap keoptimalizálás. Google helyezés javítás

Szolgáltatás, termék, program BP

hatékony szellemi duguláselhárítás \ programajánló \ termékmarketing \ ivóvízkezelés
bejegyzett seo pr tartalom

Kútvíz tisztítása, kút fertőtlenítése

Vízszűrő, kútvíz tisztító berendezés

kutviz-tisztitas-szures.jpgKereskedelmi forgalomban kaphatók alkalmas Cintropur termékek. Kútvíz-szűrő rendszer vásárlása előtt célszerű analizálni a szóban forgó folyadékot. Így megtudható, milyen szennyeződések vannak benne. Kiszűrésükre háztartási vagy ipari szűrőberendezések alkalmasak. Igény esetén különböző vízszűrőket lehet egymás után kapcsolni az effektivitás érdekében. Így a szemcsék, a fémek, sók, sőt a baktériumok eltávolítása is lehetséges. Megfelelő fordított ozmózis membrán - mint szűrőbetét - a vírusokat is visszatartja. Így válik a kútvízből tiszta ivóvíz.

Kútvíz tisztítás szűrő berendezéssel

Gyakori probléma a kellemetlen szag. Kutunk rossz szagát gyakran a bekerült bomló növényi anyagokból származó szennyeződések okozzák. Szűréssel csökkenthetők a nem kívánt szagok. Ugyanígy a vas, kén, és a kútvízben jelenlévő baktériumok, például a coliform, az e-coli is eltávolítható. Legtöbbször a mikroorganizmusok  mennyisége alacsony, de néhány oháztartásban magasabb az érték, és ez betegségekhez, súlyos fertőzéshez vezethet.

kútvíz fertőtlenítés pseudomonas ellen

Senki nem szeretne fertőzött kútvíz ivásával legionárius betegséget vagy pseudomonas-fertőzést kapni... Magyarországon a lakosság nem jelentéktelen része ma is saját házi kutakból nyeri ivóvízkészletét. Vannak még faluhelyen kerekeskutak, a pusztában az állatok ivóvizét még ma is gémeskúttal emelik ki a földből. Elterjedtek a fúrt és vert kutak, ilyenekkel kertvárosokban, de kisebb települések portáin is gyakran találkozunk. Sőt, vannak utcai közkutak is országszerte. De vajon 

honnan tudható, tiszta-e a kút vize?

Az adott területre jellemző, a konkrét geológiai jellegből adódó vízkémiai paraméterek (pl. arzén, bór jelenléte a kútvízben stb.) mellett ehhez hatóságilag meg kell vizsgálni a következő vízkémiai paramétereket:

  • szín,
  • szag,
  • íz,
  • fajlagos elektromos vezetőképesség,
  • kémiai oxigénigény,
  • klorid, nitrát, nitrit, ammónium összes keménysége
  • szulfát, vas, mangán tartalom.

A vízelemzést a helyi önkormányzat vagy a kút tulajdonosa megbízásából erre akkreditált laboratórium végzi, szem előtt tartva, hogy a vízmintát a kutak normál használata mellett célszerű vizsgálni, a vízvizsgálatok eredményét pedig minden esetben össze kell vetni az ivóvíz minőségi követelményeiről szóló kormányrendeletben előírt egészségügyi határértékekkel. Amennyiben a vizsgált paraméterek megfelelnek a rendeletben meghatározott összes határértéknek, úgy a kútvíz nagy valószínűséggel emberi fogyasztásra alkalmas ivóvíznek minősül.

Kútvíz fertőtlenítése: lehetőleg klór-dioxiddal

Az ivóvízkezelés technológiájában a fertőtlenítés legegyszerűbb módja: egy zsák klórmeszet beleszórni a nyitott kútba. Ez a módszer azonban elavult, és a kút vízminőségének stabilan tartásában nem nyújt teljes körű védelmet, hisz a talajvíz utánpótlása közben a környező területekről (például istállók, műtrágyázott földek) történő elszennyeződés veszélye folyamatosan fennáll, különösen esőzések vagy árvíz idején, amikor a talajvíz megemelkedik.

pseudomonas ivóvízkezelés - kút vízEzért célszerű szabályos időközönként, a helyi adottságoktól (geológiai) és kút típusától, továbbá a mélységétől függően rendszeresen klór-dioxid tartalmú termékkel fertőtleníteni a kutat. Ilyen például a TwinOxide készítmény: ennek címkéjén részletes magyar nyelvű leírás olvasható arról, hogyan készíthető el a megfelelő koncentrációjú klórdioxidos munkaoldal és hogyan kell a kút vizéhez hozzáadni, manuálisan vagy szivattyű segítségével adagolni a kórokozó mikroorganizmusok - például a kezelendő ivóvízben tenyésző legionella pneumophila, pseudomonas aeruginosa, e-koli, szalmonella baktériumok elpusztítása céljából. De még a tökéletes fertőtlenítés esetében is is ajánlható, hogy lehetőség szerint - ahol van ilyen - ivásra inkább vezetékes ivóvizet használjanak, a kútból nyert vizet pedig főzzék fel vagy alkalmazzanak házi vízfertőtlenítő berendezéseket. Biztosítani kell továbbá az ivóvíz szabad hozzáférését. A kutak is eldugulhatnak a szennyeződésektől, ilyenkor szükség van szakszerű duguláselhárás elvégzésére.

https://cintropur.hu/kut-eso-es-vezetekes-viz-szurese/kutviz-tisztito-berendezes/ kútvíz szűrő berendezés webáruházból

# https://twinoxide.hu/ dofollow, klór-dioxid, pseudomonas, ivóvíz-fertőtlenítés, kútvíz, kutak duguláselhárítása

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dugulaselharitas-most.blog.hu/api/trackback/id/tr5614701234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Programajánló weboldal. Termék és Szolgáltatás. Keresőmarketing és honlap keoptimalizálás. Google helyezés javítás
süti beállítások módosítása