Programajánló weboldal. Termék és Szolgáltatás. Keresőmarketing és honlapoptimalizálás. Google helyezés javítás. Ivóvíz fertőtlenítés

Szolgáltatás, termék, program BP

hatékony szellemi duguláselhárítás \ programajánló \ termékmarketing \ ivóvízkezelés
2019. március 16. 12:26 - seo víz

Az ivóvíz vasmentesítése, kezelése

vasmentesites, ivóvízkezelesVastalanítás - vízkezelés


Az iparban, mezőgazdaságban és a háztartásokban milyen problémákat okoz a használati- és az ivóvíz magas vastartalma? Van-e a problémára jól bevált, kiforrott megoldás ipari és otthoni szinten?

A magas vas- és mangántartalom a víz rozsdás, barnás elszíneződését okozza, és a vízkővel együtt makacs lerakódásokat is okoz a vízzel érintkező felületeken (vízvezetékek, csaptelepek, szaniterek), ezzel dugulások is keletkezhetnek, ami miatt duguláselháritást kell végezni, emellett a baktériumok elszaporodásának kitűnő táptalaja. Könnyen belátható, hogy a magas vastartalmú használati- és ivóvizek vastalanítása mellett nyomós érvek szólnak az esztétikai megfontolásokon túl is. A korszerű vasmentesítő berendezések segítségével könnyedén automatizálható a vastalanítás teljes folyamata.

Mitől lesz magas a víz vastartalma?

A víz természetes körforgása során a lehulló csapadékvíz a levegő széndioxid (CO2) tartalmának egy részét megkötve enyhén savassá válik, és a földbe kerülve kioldja a talaj ásványi alkotóelemeinek egy részét. A kioldott sók jelentős részét vas, mangán, kalcium és magnézium alkotja. Különösen sok problémát okoz a magas vastartalom házi kutak esetén, ahol az esetek többségében nem biztosított a megfelelő technológiai vízkezelés.

Mekkora az ivóvíz megengedett vastartalma?

Magyarországon az ivóvíz megengedett maximális vastartalmát a 201/2001. (X. 25.) Kormányrendelet szabályozza. Eszerint az ivóvíz megengedett maximális vastartalma: 0.2 mg/l.

Háztartási kútvízkezelés

Háztartási kútvízkezelésre akkor van szükség, ha a kútból nyert nyers víz vas-, mangán-, ammónia-tartalma és/vagy keménysége magas. Baktériumfertőzés kockázata esetén az ivóvíz-fertőtlenítés is elkerülhetetlen. Ajánlott klór-dioxid használata.

A vastalanító és más ivóvízkezelő berendezés kiválasztásánál több tényezőt kell figyelembe venni, a működtetés helyétől is függ. Üzemeltetése során az elfogyasztott tablettasó utánpótlásáról kell gondoskodnia, valamint célszerű félévente elvégezni az előszűrő tisztítását és kémiai fertőtlenítését klór-dioxid oldattal.

Ivóvíz kezelés - vasmentesítés

A vasmentesítő berendezés hosszútávú hibamentes működéséhez a kezelendő víz mechanikai előszűrésére a víz egyéb paramétereitől függően klórdioxidos fertőtlenítésére, esetleg homokmentesítésére van szükség. Nem szükséges külön szűrő vagy membrán vásárlása, amennyiben már rendelkezik megfelelő (legalább 80 micron finomságú) házi víztisztító szűrőberendezéssel és a nyers víz egyéb paraméterei is adekvátak. A megfelelő szűrőberendezés megléte a garancia feltétele.

Az ivóvíz vasmentesítése, kezelése házilag

Az otthoni berendezés használata során adódhat olyan helyzet (pl. esetleges meghibásodás esetén), mely csak a berendezés kiszerelésével oldható meg a fennakadás mentese vízellátáshoz. Ilyen például a vezetékek eldugulása, ilyenkor a duguláselhárítás elkerülhetetlen. (Forrás: https://twinoxide.hu/ivoviz-kezeles/ - iron exemption)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dugulaselharitas-most.blog.hu/api/trackback/id/tr2314688710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Programajánló weboldal. Termék és Szolgáltatás. Keresőmarketing és honlapoptimalizálás. Google helyezés javítás. Ivóvíz fertőtlenítés