Programajánló weboldal. Termék és Szolgáltatás. Keresőmarketing és honlap keoptimalizálás. Google helyezés javítás

Szolgáltatás, termék, program BP

hatékony szellemi duguláselhárítás \ programajánló \ termékmarketing \ ivóvízkezelés
bejegyzett seo pr tartalom

Hangoskönyvek. Don Quijote, Vastag Margot

A szellemi duguláselhárítás jegyében: legjobb hangoskönyvek ingyen letöltése. Magyar-zsidó irodalomtörténet

Cervantes és Villon hangoskönyvek ingyen letölthetők

Cervantes: Don Quijote. Hangoskönyv letöltés, rádiójáték

Miguel de Cervantes Saavedra kalandos életű spanyol regény- és drámaíró, költő, Don Quijote figurájának megalkotója, a spanyol irodalom legismertebb képviselője, világirodalmi jelentőségű alkotó.

Villon - Faludy - Hangoskönyv online hallgatás, Kézdy György

Françoise Villon önmagát "szegény Villon"-nak nevezte, mivel csavargóként élte életét, ez anyagi helyzetére és számkivetettségére egyszerre utal. - Kerítőballada Villonról és kövér Margot-járól

Belátjuk, hogy a jövő évi választások alkalmából beindult képregények, filléresfüzet-sorozat(gyilkos) történetek elterelik a figyelmet a tradicionálisabb stílust, értékeket és mondanivalót képviselő olvasmányokról, illetve ezek az elbeszélések olvastatják magukat leginkább. Nehéz a mostani évaddal versenyezni. Mégis, lehet Don Quijote-i módon, s persze hazabeszélve, az általunk kiadott ügyre s a sugárzásába tartozó könyvekre hívnánk fel most is a figyelmet. Ugyanis minden bizonnyal akadnak olyanok is – mint jó magunk –, akik az olcsó és talmi folytatásos regények helyett,az igazi irodalmat tartják a „túlélés” kontinensének – és ide igyekeznek eljutni mindenáron.

Vastag Margó Fesztivál

Erre remek alkalom, hogy egy új könyvfesztivál debütál a jövő héten Budapesten, amely a tavaszi és a nyári mellé egy őszi könyvvásárt is felrak a főváros kulturális palettájára. A Margó Kulturális Fesztivál idén először könyvvásárt is kínál, sok könyves programmal.

A belvárosi bulinegyedben, szokatlan (noha nem minden történelmi backround nélküli) helyre (lásd legújabb könyvünk) tették a helyszínt – ahol talán új olvasóréteggel találkozhatunk, s ahova a régieket is elvárjuk.

Kérünk benneteket, hogy minél többen látogassatok meg, hogy egymást erősítsük a túlélésben.

Múlt és Jövő könyvek

A fesztivál utolsó napján, október 22. 14.30 perckor Szomory Dezső kétkötetes, kéziratból megjelent művéről, a Tudósokról beszélget Szörényi László, Zsoldos Sándor és Szerényi Gábor, a könyvről, amely noha több mint egy éve megjelent, de még a so called „véleményformáló” fórumok nem számoltak be róla. Itt élőben sokat hallhatunk az Atlantisz-mélyből fölhozott kincs filológiai és történelmi érdekességeiről.

A program bevezetésekor egy másik, még el nem készült könyvünket, Pásztor Béla versgyűjteményét fogja Krulik Zoltán (Makám) és Lantos Iván (Kolinda) népszerűsíteni egy-egy versmegzenésítéssel.

Kérünk benneteket, hogy alaposan böngészétek át honlapunk kínálatát, hogy milyen hangoskönyvekre tartanátok igényt, mert az összes címet nem tudjuk kiállítani. Szokásunkhoz híven a 10 000 ft fölötti vásárlók egy ingyen letölthető könyvet választhatnak maguknak ajándékba.

Ezzel kapcsolatos új akciónk, amely a könyvtárak olvasóit támogatja. Egy nemes támogató pénzbeli segítséget ajánlott fel kiadónknak. Mi ezt könyvtártámogatásra fordítottuk. Az első támogatás összegéből az ORZSE könyvtárát ajándékoztuk meg olyan könyvekkel, amelyekre ott szükség van több példányban is. (Hogy a szemináriumok hallgatói otthon is tanulmányozhassák.)

Szeretnénk ebből az adományozásból úzust csinálni! Azért, mert szerintünk a könyv legjobb helye a könyvtárban van. Mert a könyvtárak szerény anyagi lehetőségekkel rendelkeznek. Valamint vannak olyan könyvtárak, ahová nem lehet eljutni intézményesen (iskolai, tanszéki, kórházi könyvtárak).

Ez a pecsét mindenütt velünk lesz. Vagy az olvasó által, vagy az általunk kiválasztott könyvtárak teszik halhatatlanná az adományozókat ezen az úton. Minden könyvtárnak szánt könyvre 30 % kedvezményt adunk. (Akár egy példányra is – mert sok kicsi sokra megy.)

Az elmúlt hetekben járt Budapesten (és Kolozsvárott) Randolph L. Braham. 95. születésnapja alkalmából nagy sikerű előadásokat, közönségtalálkozókat adott. Barátunk és szerzőnk szellemi frissessége, dinamizmusa lenyűgöző volt. A kiadónk által publikált könyvei, antológiái) a 2017-es év végéig féláron lesznek kaphatóak. Érdemes kihasználni az alkalmat a magunk és a most indult könyvtártámogató programunk keretében. Találkozzunk a Margó Fesztiválon! És mindenhol, ahol szeretik a kultúrát és a Múlt és Jövőt!

A Múlt és Jövő közössége

Kőbányai János: A magyar-zsidó irodalom története

magyar-zsido-irodalom.jpgA szerző – Komlós Aladár nyomában – vágott neki mind a magyar-zsidó irodalom újra definiálásának, s mind az alig száz éves történet elbeszélésének. A monográfia – nem is lehet más – elsősorban társadalomtörténet. A magyarrá válni kívánó zsidók útját követi nyomon a magyar társadalomba asszimilálódás vagy integrálódás buktatóin a nagy kísérlet kudarcáig. Az érzékeny médiumon – az irodalomén, amely az azonosság legáthatóbb mértéke, s ezért a folyamat legmélyebben vizsgálható tükre.

A monográfikus igénnyel összeállított, „akadémikus“ jegyzetanyaggal, bibliográfiával és névmutatóval ellátott munka természetesen nem egy népcsoport története, hanem hite és igyekezete szerint magáé az egyetemes magyarságé. Hiszen zsidók és nem zsidók interakcióját beszéli el, összegzi, s tesz javaslatott újrafelfedezésekre, s az egész magyar irodalmi kánon korrekciójára. Tehát a magyar zsidó együttélés – Ady metaforájával korrobori tánc – átértékelésére. Nem az utolsó, de az utolsó utáni pillanatban.

Ugyanakkor ez a kísérlet a magyar modernitás története is.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dugulaselharitas-most.blog.hu/api/trackback/id/tr5012975898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Programajánló weboldal. Termék és Szolgáltatás. Keresőmarketing és honlap keoptimalizálás. Google helyezés javítás
süti beállítások módosítása