Programajánló weboldal. Termék és Szolgáltatás. Keresőmarketing és honlap keoptimalizálás. Google helyezés javítás

Szolgáltatás, termék, program BP

hatékony szellemi duguláselhárítás \ programajánló \ termékmarketing \ ivóvízkezelés
bejegyzett seo pr tartalom

Új Corvina- és Athenaeum könyvek

Megjelent: Rejtő Jenő A tizennégy karátos autó c regénye angolul - Corvina. Új könyvek

Rejtő Jenő: The Fourteen Carat Car

P. Howard: A tizennégy karátos autó – angol fordítás


A Corvina Kiadó évekkel ezelőtt indította el azt a fontos sorozatot, melyben a magyar irodalom klasszikusait jelenteti meg idegen nyelven. Rejtő Jenő A tizennégy karátos autó című könyvét Baczoni Márk fordította angol nyelvre, ez a sorozat legújabb darabja.

Terjedelem: 248 oldal
Méret: 138 x 214 mm
Kötés: Füles kartonált
Ár: 3490 Ft
ISBN: 978 963 13 6339 5

 Szolgáltatás ajánló most

Czank Lívia: IGEN!

Minden, amit az esküvőről tudnod kell

Alighanem valamennyi nő – és talán valamennyi férfi – számára a nagy napot az jelenti, amikor örök hűséget fogad szeretett párjának, és kimondva az „igen”-t, házasságra lép vele. Kívülről nézve persze ilyenkor minden olyan rózsaszínűnek látszik, akár egy hollywoodi filmben: mindenki mosolyog, mindenki ragyog, és az egész ceremónia, illetve az azt követő lakodalom vagy parti akadálytalanul zajlik… Hát, persze ez nem egészen így van. Aki már „túlesett” élete nagy fordulópontján, az jól tudja, hogy egy esküvő sokszor mennyi gonddal, ügyintézéssel, huzavonával jár. A vőlegény és a menyasszony azonban, amikor úgy döntenek, hogy összekötik egymás életét, kezdetben nem is gondolják, mennyi tennivaló vár rájuk, hányféle probléma adódik ilyenkor. Később aztán fokozatosan döbbennek erre rá: egyáltalán, hol tartsák az esküvőt, és milyen stílusban? Milyen legyen a ruha, a cipő, a frizura? Hogy nézzen ki a meghívó? Ki lesz az, aki az egészet kézben tartja? Legyen-e vőfély vagy ceremóniamester, aki a vendégeket szórakoztatja? Ki fogja lefotózni vagy lefilmezni az eseményeket? Milyen zene szóljon majd? Hogy fessen a dekoráció? Milyen ételek és italok legyenek? Milyen kötelezettségekkel és adminisztrációval jár az egész? Megannyi kérdés, amelyek hallatán a jegyespárok csak kapkodják a fejüket. Ezek megoldásában segít Czank Lívia könyve, amely könnyed stílusban megírt, mégis mindenre kiterjedő szöveggel és számos fotóval avatja be a házasulandókat az esküvő rejtelmeibe.

 Terjedelem: 260 oldal
Méret: 190 x 235 mm
Kötés: Keménytábla védőborítóval
Ár: 7990 Ft
ISBN: 978 963 13 6333 3

Tovább
Szólj hozzá!
bejegyzett seo pr tartalom

Fonogram - Magyar Zenei Díj 2016

művészet, zene, kult: nevezés: Fonogram - Magyar Zenei Díj 2016 - gálaest

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége 2016-ban is megrendezi a zenészek és hangfelvétel-kiadók legnagyobb ünnepét, a Fonogram - Magyar Zenei Díj gálaestet.

A tavalyi nagy sikerű rendezvény után a MAHASZ idén is megtartja a magyar zenei élet meghatározó eseményét, a Fonogram - Magyar Zenei Díj 2016 díjátadó estet! Minden eddiginél szebb, izgalmasabb látványelemekkel, ismert nevekkel és új tehetségekkel, ismét az egykori legendás Budai Ifjúsági Park területén, a Várkert Bazárban, televíziós közvetítéssel! Máris indul a nevezés, várjuk az idei megmérettetés résztvevőit!

A Fonogram  Magyar Zenei Díjra

természetesen nem csak KIADÓK ÁLTAL GONDOZOTT MEGJELENÉSEK, hanem SZERZŐI KIADÁSÚ ALBUMOK ÉS HANGFELVÉTELEK IS NEVEZHETŐK!

Nem szükséges, hogy a benevezett előadónak teljes albuma legyen; amennyiben ilyennel nem rendelkezik, de az előző két naptári évben, azaz 2015-ben vagy 2014-ben hangfelvétel(eke)t készített, úgy az egy vagy több önálló hangfelvétel is nevezhető. (Emlékeztető: az előző évi szavazás során az öt jelölt közé került hangfelvételek nem nevezhetők újra, nem nevezhetők továbbá korábban megjelent hangfelvételekből összeállított válogatásalbumok.)

Az albumok és hangfelvételek mostantól nevezhetők a www.fonogram.hu/nevezes oldalon - a műfajok nagyon széles skáláján, összesen 18 kategóriában.

A nevezések határideje: 2016. február 26. péntek, 12 óra.

Bármilyen kérdés esetén örömmel állunk rendelkezésre a következő elérhetőségeken:

Tovább
Szólj hozzá!
bejegyzett seo pr tartalom

Horthy-nosztalgiaklub

A Nolblog örökre megszűnik... Mentés másként

írta: namida|2012. jún. 17

  Minek sztárolják Horthyt?

Úgy tűnik, kishazánkban Horthy-korszak nosztalgiaklub van kialakulóban.
Teljesítmény túra, gyömrői köztér, csókakői szobor, újságcikkek, botrányok, kávéházi beszélgetések – nosztalgia. Holnap, június 18-án pedig a kormányzó születésnapjára fognak emlékezni: ki tudja, mi fog történni.
Mint tudjuk a Horthy lufi parlamenti felfújása a május 21-ei plenáris ülésen történt meg, amikor is Vona előadta: „Kulcskérdésnek, kulcsfontosságú problémának tartom, hogy Horthy Miklós történelmi korszakát, történelmi személyiségét hogyan értékeljük, hogy megtörténik-e az ő rehabilitációja, amely nagyon régi adósságunk”. Mondta, majd kiemelte, hogy Horthy „magyarlakta területeket csatolt vissza a csonka országhoz”. Valóban, az igazságtalan a 1920 június 4-ei trianoni döntés miatt még mindig több száz ezer honfitársunk él idegen országokban, akikért fáj a szivünk, akikkel tartjuk a kapcsolatot, akik még mindig itt vannak velünk, miközben a határ túloldalán rekedtek és kénytelek más nyelven beszélni, más nyelven gondolkodni – holott magyar a szívük.
Igen, szép a testvéri szeretet, nemzeti összetartás – ha pedig egy politikus ezt felvállalja, akkor azt becsülni kell. De azt ne feledjük el, a kormányzó mindeközben megengedte, hogy kvázi a kívülrekedt honfitársakéhoz hasonló nagyságrendű magyar népességet vonatra rakjanak, haláltáborba küldjenek - csak mert az illetők nem a keresztben, hanem a dávid csillagban hittek.
A Jobbikosok, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Magyar Nemzeti Gárda és sok más párfüggetlen, egyébként jóérzésű honfitársunk a magyar testvéreikért sírnak, kampányolnak azokért, akik élnek, bár nem velünk – de a szomszédjaikért, akiket elvittek, akik ugyanúgy magyar nyelven gondolkodtak, és a hazáért tettek minderre nem képesek.
Hatszázezer halott végül is mégsem annyi, mint egy millió kívül rekedt.
Ha nem kelt lelkiismereti konfliktust egy olyan embert dícsőíteni, aki lehúnyta a szemét, miközben elvitték az állampolgárait - csakmert ezek az emberek esetleg nem vacsorázgattak a  vallási szabályaik miatt ővelük valamint más napokon tartották meg ünnepeiket - akkor a Horthy imádók legalább abba gondoljanak kérem bele, hogy a területi revíziót valóban Horthy úrnak köszönhettük-e?
Először is, nem köszönhetünk neki semmit, hiszen Magyarország továbbra is törpeország.
Egy próbáért érdemrendet adni valakinek szép gesztus – csak épp fölösleges. Ez olyan, mintha megdícsérnénk a gyerekünket, amiért hazahozott egy egyest. Nagyon büszkék vagyunk rá, hiszen készült - de elismerjük, hogy a körülmények is sok mindent befolyásoltak. A gyerek a mellette ülő tüsszögő társára hivatkozott, és azért nem tudott ötöst írni, mert az elterelte a figyelmét.
Az egyes azonban továbbra is egyes.
Hogyha valakit mégis a Horthy-korszakból ki kell emelnünk, akkor az nem más, mint gróf Bethlen István. 1921 április 14-én alakult meg a kormánya. Miután bevezették az iskolakötelezettséget és „hazahozták” a kívülrekedt egyetemeket, a politikai helyzetet is sikerült rendbetennie: kimonták a Habsburg-ház trónfosztását, feloszlatták az irredenta szervezeteket, novemberben kihírdették a konszolidációt. Mindemellett rendezte a viszonyát a többi párttal is. 1922-ben a kisebb liberális pártok is bekerültek a parlamantbe, de a vezető erő az Egységes Párt maradt.
A magyar államot 1922-be felvették a Népszövetségbe, majd 1924-ben kölcsönt kapott, ami által a gazdaság helyreállítása is felgyorsult. 1920-ban megindult a Nagyatádi-Rubinek-féle földreform, amely hozzájárult a középparaszti réteg megerősödéséhez, ami stabilizáló hatással is bírt. A revízió gondolata azonban továbbra is élénk volt a magyar politikai elit körében, ezért egy bizonyos Rothermere lord kezdeményezésére megalakult a Magyar Revíziós Liga. Rothereme gróf egy angol arisztokrata volt, aki a saját lapjában, a Daily Mailben megjelentetett 1927 nyarán egy cikksorozatot Magyarország helye a nap alatt címmel, amelyben egyértelműen taglalták a trianoni szerződés visszásságait. Javult hazánk megítélése, olyannyira, hogy az angol és a francia parlamentben magyarbarát képviselőcsoport is alakult. 1927-ben Bethlen és az olasz Mussolini is együttműködési szerződést írt alá – Magyarország tehát kikerült az addigi politikai elszigeteltségéből.
Mindezen kedvező fejleményeket azonban elmosta a világgazdasági válság.
Ezt a válságot a mezőgazdaság válságából tudjuk levezetni. Az agrárpiacok beszűkültek, az értékesítési nehézségek miatt pedig a parasztok lehetetlen helyzetbe kerültek: nem tudták visszafizetni a kölcsöneiket, munkanélkülivé váltak – ezt követően csökkent a belső piac, a kereslet. A feldolgozó ipar is válságba került, majd ez továbbgyűrűzött más szférákba is. Csökkentek az állami bevételek, a kassza egyensúlya felborult, elindultak az elbocsátások – a spirál.
Mindazonáltal Bethlenék kormánya szerintem a lehető legjobb volt a Horthy éra idejében.
Bethlen valóban politikailag szalonképes módon tudta külföldön prezentálni országunk érdekeit, és azt gondolom, hogyha nem jött volna a válság, a magyarlakta területek akár vissza is kerülhettek volna hazánkhoz. És nem csak pár évre. Mindezek mellett azt is meg kell említenünk, hogy Bethlen normális, humanista ember volt: amikor Darányi Kálmán kormánya a 1938-ban előkészítette az első zsidó törvényt (ezt később az Imrédy kormány szavazta meg), Bethlenék egyszerűen megvonták tőle a támogatást. Darányi lemondott, Imrédy került a kormányrúdhoz. Ezt követően azonban már nem az ő személye számított, mert Magyarország az első bécsi döntés meghozatalával (ekkor került visszahozzá a Felvidék) voltaképp kényszer pályára került. A többi már történelem. Lehet mondani, hogy Horthy szerepe viszonylag korlátozott volt, hiszen ő a gyakorlati politikába nem nagyon avatkozott bele – viszont olyan poltikusok vezetőknek adott legitimációt, akiknek antiszemita beállítottsága kvázi lehetővé tette a folyamatokat.
Viszont ha mindenképp szeretnénk valakinek kultuszt emelni a Horthy éra idejéből, akkor ne a kétes eredményű Horthy Miklós legyen az, hanem inkább Bethlen István.
Lehet Horthy kormányzót dicsőíteni, lehet túrára menni – de nem biztos, hogy ennek van bármiféle értelme, azonkívül, hogy az ember jól megizzad és közben jól összecimborál a többi nacionalistával. Ettől még Erdélyben nem lesz jobb a honfitársaink sorsa, ettől még nem nő a magyar GDP, nem lesz jobb az emberek élete – legfeljebb jól összevesz ismét az ország dávidcsillagok, keresztek, nosztalgia és és régmúlt miatt. Magyarországnak konszolidációra volna szükséges, tisztességes és szakmailag hozzáértő politikai elitre és gazdasági szakemberekre. Nem pedig Horthy, Orbán és Vona-félékre.

Szólj hozzá!
bejegyzett seo pr tartalom

Saul fia-szám - Múlt és Jövő

A Múlt és Jövő hírlevele - Juhász Ferenc - Saul fia - eseményről csoportos üzenetküldés

Kedves barátaink!

multesjovo-juhaszferenc.jpgA hideg és borongós 2016-os évkezdetben reméljük, vigaszt nyújt az új Múlt és Jövő-folyóiratszám megjelenése. (Ami még a múlt évben elhagyta a nyomdát, de az év vége pezsgő- és petárdazajában nem akartuk az asztalotokra helyezni.)

A 2015/3-as szám szerkesztésének idején hunyt el szeretett barátunk és pártfogónk, Juhász Ferenc.

Nemcsak egy-két hangsúlyos írással bennünket megtisztelő szerzőt vesztettünk el benne, hanem ügyünknek a kezdetektől jó barátját. A Múlt és Jövő az ő Új Írásának a fogadószobájából indult, titkárnője, Kéri Piroska hathatós/halhatatlan közreműködése révén. Ugyanis a zsidó kulturális folyóirat ötletétnek kipróbálásához átengedte a kor vezető folyóirata egy lapszámának a fele terjedelmét – amit aztán a máig tartó valóraváltás követett.

Ezért él személyisége folyóiratunk „minden félrecsúszott nyakkendőjében”, és azért is, mert a folyóiratszerkesztés mesterségéről is sokat tanulhattunk, mind a sajnos eltűnt emlékű lapja példája, mind a személyes közelsége (a szerkesztőségbe bejárás) révén. Emlékét örökre megőrizzük.

A következő, 4-es számot is hamarosan a kezetekben tarthatjátok – a késésért (már tradicionálisan) elnézést kérünk.

A Múlt és Jövő közössége

  1. S.: Hírlevelünket  visszatartottuk a Golden Globe-díjkiosztóig.  Nem hiába. Gratulálunk az alkotóknak – történelmi pillanat a magyar film számára. (Ahogyan annak számított ugyanez a díj, már 1964-ben, a magyar Efraim Kishon Sallah Shabati című filmje a az izraeli film számára.)

A 2015/3-as szám: migránsok, holokauszt

Számunk elején egy migránsokkal készült riport olvasható. (Dorogi Katalin interjúi a magyar zsidó szervezetek segítő munkájáról.) Mondja ki a szerkesztő: erről az égető témáról ez nem elég anyag ebben az összeállításban. Nem tudjuk egyenlőre érvényesen leírni – sem ábrázolni, sem magyarázni - az újfajta népvándorlással előállt helyzetet Magyarországon, Európában, a Közel-Keleten – a világ nagyrészén. Ez nem válik egy folyóirat becsületére – csak az lenne rosszabb, ha úgy tennénk, mintha nem ez lenne a feladatunk, s ezt eltitkolnánk. Ez nem lenne korrekt az olvasóinkkal szemben. De azokkal szemben sem, akik száz évvel később szeretnék megtudni, hogy mi történt 2015-ben a szellem világában. Ugyanis olyan egzisztenciális katasztrófa-helyzettel állunk szemben, amely felülírja kulturális programunkat. Egy zsidó folyóiratnak különösen érzékenyen illene reagálnia – hiszen a so called migráns-menekült jelenségnek megannyi áthallása van a zsidó sorssal.

Széplaky Gerda (először publikál a Múlt és Jövőben) olyan budapesti köztéri holokauszt emlékművek esztétikai és történelmi tanulságait vonja le, amelyeken – ez új jelenség – fel van tűntetve, hogy az áldozatok: zsidók. Dés Julia és Vajda Julia mélyinterjú elemzése egy holokauszt túlélő emlékezetét vizsgálja nyelvek az idők tudatmódosító rétegein keresztül. Györe Balázs pedig ugyanezt egy holokausztot szemlélő fájdalmas emlékezete tükrében. A Múlt és Jövő Kiadó egyik legnagyobb vállalkozása volt ebben az évben Lesznai Anna Kezdetben volt a kert című nagyregények a kiadása. E kiadás hatására írta meg Széchenyi Ágnes a kalandos sorsú regény kiadás történetét – egy fantasztikus dokumentum, Szabó Zoltán korabeli lektori jelentésének a fényében. (Nagy kár, hogy nem közölhettük a regény Függelék aparátusában.) Lengyel András tanulmánya Ignotusnak a szabadkőműves páholyba fölvetéle körülményeit kutatta fel, s helyezte el a kor zsidó értelmisége kontextusában. Kurdi Krisztina a kelet-európai zsidó nacionalista mozgalmakról írt tanulmányt. Báthori Csaba Karl Kraus alakját idézi fel. Konrád Miklós egy régi pesti zsidó mesterség, a hordárok társadalom rajzát festette le.

Szomory György Goldmark Károly halálának századik évfordulója kapcsán eleventi fel a nagy magyar sidó zeneszerző életét. Írása második részében pedig Goldmark főműve: a Sába királynője idei szabadtéri és kőszinházi bemutatóját recenzálja.

„Lapzárta” után ért a hír, hogy Juhász Ferenc, a nagy költő, lapunk, s törekvéseink támogatója meghalt. Az ő Múlt és Jövőnek írt versével búcsuzunk tőle. Verset közlünk még Lackfi Jánostól és Kovács András Ferenctől.

A filmmel foglalkozó Saul fia-számunk utolsó példányai még kaphatóak a Múlt és Jövő szerkesztőségében és az Írók Boltjában. Tekintsetek meg egy részletet a lapszám bemutatójából, melyet részt vett a főszereplő, Röhrig Géza is. 

__________________________

Kulturális eseményekről, rendezvényekről is küldhet csoportos telefonüzenetet az ajánlott honlapról.

Szólj hozzá!
Programajánló weboldal. Termék és Szolgáltatás. Keresőmarketing és honlap keoptimalizálás. Google helyezés javítás
süti beállítások módosítása